Partnerszervezetek       Hírek       Galéria       Aktuális Projektek       Kapcsolat       Projektatlasz


MSKSZMSZ 
 

Civil Terasz 
 


Már egymástól csábítják a munkaerőt a cégek


Kritikus kérdés a munkaerő rendelkezésre állása a jelenlegi húzóágazat, a járműipar további fejlődése szempontjából, mondta a Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyárigazgatója a Világgazdaságnak.

Az autóipar teljesítménye az elmúlt öt évben megduplázódott. Azonban csak akkor tartható a folyamat, ha az iparág versenyképes tud maradni. Ehhez többek között az kell, hogy megfelelő mennyiségű erőforrás álljon rendelkezésre, ez pedig egyre nagyobb probléma. 

Már projektek kerülhetnek veszélybe, akár visszaadásra, mert a piac egyre gyorsabban „szívja fel” a mérnököket, illetve egyre kevesebb a kétkezi munkás, mondta az igazgató. Bár folyamatosan emelik a fizetéseket, hogy meg tudják tartani illetve megszerezni a munkavállalókat, de rövid távon nem tudnak felzárkózni a nyugat-európai bérekhez.

Ugyanakkor a toborzási versenynek komoly árfelhajtó hatása van. "A cégek egymástól próbálják elhalászni a legjobb szakembereiket. Mi is ezt tesszük, mint ahogy a többiek is próbálják elhappolni a jó szakembereket."

Az oktatásnak pedig naprakész tudást és nyelvtudást kellene adni a diákoknak, hogy multinacionális környezetben is boldogulni tudjanak. Románia komoly konkurencia, mert olcsóbb a munkaerő és legalább olyan képzett, mint Magyarországon.

Forrás: http://www.hrportal.hu/hr/mar-egymastol-csabitjak-a-munkaerot-a-cegek-20160129.html



2016.02.01.-09:37:30



Keresés 
 

Támogatóink 




 



Észrevételeit a következő címre várjuk:
info@euhalo.hu.

Köszönjük!