Partnerszervezetek       Hírek       Galéria       Aktuális Projektek       Kapcsolat       Projektatlasz


MSKSZMSZ 
 

Civil Terasz 
 


Magyar fémipari munkások is tüntettek Brüsszelben


A kínai dömpingáru miatt tüntettek Brüsszelben fémipari munkások. Az olcsó áru munkahelyek megszűnését eredményezi, amely magyar munkásokat is érint, tudósított a hírTV Brüsszelből. Főoldal >> HR hírek >> Hírek a nagyvilágból rovat
  Címkék: demonstrációBrüsszelfémiparkínai dömpingáruvédővám,       Magyar fémipari munkások is tüntettek Brüsszelben 2016.02.16   A kínai dömpingáru miatt tüntettek Brüsszelben fémipari munkások. Az olcsó áru munkahelyek megszűnését eredményezi, amely magyar munkásokat is érint, tudósított a hírTV Brüsszelből.    
Support Casa LA
 

 

A szektorban az elmúlt években 85 ezer munkahely szűnt meg az olcsó termékek miatt. A fémipari munkások magasabb védővámok bevezetését követelik az EU-tól.

Az ötezer demonstráló között magyarok is voltak, hiszen a jelenlegi helyzet a szektorban Magyarországon dolgozók sorsát is befolyásolja. 

Az Európai Bizottság korábbi iparügyi biztosa egyetért a követelésekkel, szerinte a munkahelyek megvédése érdekében cselekvési tervre van szükség, mert Kína nem tartja be az uniós szabályokat.

Munkaadók és munkavállalók együtt tüntettek a fémipari ágazat jövőjéért. Az unió január végén a kínai betonacélra átmeneti vámot vetett ki. Kína részesedése az európai piacnak ebben a szeletében négy év alatt nulláról negyvenöt százalékra nőtt, emiatt nyolcvanötezer ember veszítette el a munkahelyét.   Forrás: http://www.hrportal.hu/c/magyar-femipari-munkasok-is-tuntettek-brusszelben-20160216.html

2016.02.16.-11:08:31



Keresés 
 

Támogatóink 




 



Észrevételeit a következő címre várjuk:
info@euhalo.hu.

Köszönjük!